Tok sjansen på Narvik-eventyr

Da Aleksandra Grdinic Galovic (44) var ferdig utdannet kardiolog, var det fristende å forlate millionbyen Beograd. Eventyrlysten førte henne til UNN Narvik.

galovic
Aleksandra Grdinic Galovic
I utgangspunktet hørtes mørketid og mye snø skremmende ut. Men den gode norske levestandarden, og den spennende naturen, ble sammen med en interessant jobb for fristende for den nyutdannede hjertespesialisten.

Nå er hun ansatt som overlege i Medisinsk klinikk ved UNN Narvik, og er i full gang med norskundervisning for å kunne kommunisere best mulig med pasientene.

– Jeg vurderte i første rekke en karriere i Tyskland. Men etter å ha diskutert med noen venner og kjente, valgte jeg og min mann å prøve Norge. Da dukket denne jobben opp, og under et besøk i Narvik i oktober i fjor møtte jeg også en tidligere bekjent fra Beograd som jobbet her på sykehuset. Da ble jeg anbefalt å prøve, og er nå veldig glad for å være her, sier Aleksandra Grdinic Galovic.

Ved UNN Narvik føler hun seg godt ivaretatt og respektert etter ankomsten like etter nyttår. Det gir trygghet i en ny hverdag, langt hjemmefra. Nå har 44-åringen også blitt så varm i trøya at hun er i gang med vaktturnus ved sykehuset.

– Det har vært en fin opplevelse så langt. Noen utfordringer dukker alltid opp i et nytt land, men det løser seg. Ved sykehuset er det mange hyggelige mennesker, og Narvik er et flott sted med fin natur og mye frihet. Nå har jeg også begynt å stå på ski, smiler Aleksandra.

Foreløpig har hun ikke rukket å gjøre seg stort mer kjent i UNN-organisasjonen enn ved Narvik sykehus. Men i løpet av sommeren håper hun blant annet å få seg en tur innom Tromsø.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.