Skummel adkomst for ansatte opp til D1

trafikk
Denne bakken må ansatte benytte til og fra jobb hvis de settes av på Klokkargårdplassen nedenfor det gamle Pingvinhotellet, eller parkerer på de nye plassene ved Breivikahhallen. I mørket, og gjerne med trafikk i begge retninger, er det ikke alltid like trygt. Foto: Per-Christian Johansen
Det er jo ikke lenger lov å slippe av eller ta på passasjerer ved personalinngangen i D1. Vi er henvist til av- og påstigningsplassen nedenfor det gamle pasienthotellet. Problemet er at Klokkargårdsbakken er altfor trang og uoversiktlig til at fotgjengere kan bevege seg trygt mellom biler og syklister. Etter at det ble mørkt har jeg forsøkt å huske refleks, men har likevel opplevd flere ubehagelige situasjoner hvor biler nær har kjørt meg ned.

I dag hadde jeg glemt refleks og bestemte meg derfor for å ta «snarveien» over gressbakken. Jotakk – kom meg 94 cm oppover bakken før jeg lå på alle 4 og krøp i gjørma. Så da var det bare å ta med seg en svært såret stolthet og gå til veien, og opp bakken med hjertet i halsen.

Ideen med en av- og påstigningsplass er god den, og i utgangspunktet er jeg positiv. MEN, hvorfor har ingen tenkt på hvordan de ansatte skal komme seg trygt fra den plassen til inngangen?

Hvorfor er det ikke laget en personalinngang i 1. etasje av det gamle pasienthotellet, med skikkelig trapp opp til inngangen –eventuelt en gangvei?

En trapp/gangvei som måkes og strøs når det er nødvendig. Tror mange flere ville brukt denne plassen dersom det hadde vært kortere og tryggere vei til nærmeste personalinngang. Om inngangen i tillegg hadde et vindu, eller i det minste et overbygg, kunne man stått tørt mens man ventet på skyss. Det er vel ikke bare min sjåfør som ikke er presis hver gang?

Lill Hind – våt, gjørmet og forbannet

Hva mener du? Send inn din kommentar i skjemaet helt nederst på denne siden.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.