Frustrerende bilkaos: Hvorfor ikke behovsprøvd p-kort? Si din mening om trafikksituasjonen ved UNN.

(Les flere innlegg og si din mening nederst på artikkelen)

Over lengre tid har de ansatte ved UNN m.fl. vært utsatt for trafikkork som i mange tilfeller stjeler 20 – 30 minutter av den enkeltes tid, før man i det hele tatt kommer seg ut av området. På årsbasis utgjør dette 75-110 timer, tilsvarende 2-3 hele uker av den ansattes fritid. For et par uker siden toppet problemene seg, da trafikantene opplevde å bli sittende inne på parkeringsplassen i 15 minutter før man i det hele tatt fikk satt bilen i bevegelse. For meg som skulle hente barn på SFO fikk det uheldige følger, og jeg er sikker på at jeg ikke var den eneste.

Hvorfor oppstår det kø? Først og fremst finnes bare EN VEI UT AV UNN. Dette gjelder for alle ansatte både på sykehuset og i forskningsparken, samt en stor del av ansatte og studenter på UiT. I tillegg oppstår det en PROPP i rundkjøringa i Breivika ved at en jevn strøm av biler fra nord, med få avbrudd, blokkerer trafikken fra UNN og ut i rundkjøringa.

Hvordan kan det ha seg at dette har fått pågå så lenge, uten at de ansvarlige har tatt tak i saken? Det er åpenbare muligheter til umiddelbar forbedring av forholdene, uten at noe gjøres.

Her er noen enkle og billige eksempler blant utallige muligheter for å lette eller løse situasjonen: Det er unødvendig at de som skal til vestsiden av øya og Kvaløya må ned i Breivika først. For de som skal denne veien finnes lett tilgjengelige muligheter for å styre trafikken fra de øvre områdene på sykehuset via Universitetet og ut i Tverrforbindelsen. For trafikk mot Nordøya finnes eksisterende trase via Hansine Hansens vei, ned Gimleveien og ut på Stakkevollveien. De foreslåtte traseene kunne uten problemer vært åpnet i avgrensede tidspunkter på ettermiddagen. I tillegg kan situasjonen forbedres med to felt fra sykehuset og ned mot Tromsøysund-tunnelen.

Svaret på forslagene over vil muligens være at dette ikke går grunnet trafikksikkerhet, trafikkbelastning, kommunen setter seg imot og det samme gjør universitetet osv. Det er mulig det ikke er så lett å få det til, men min oppfordring til de ansvarlige er å la de ansatte slippe til med innspill og gi oss innblikk i hva som gjøres både på kort og lang sikt.

Til slutt en honnør til alle tålmodige køståere, som uansett kølengde, lojalt slipper trengende fra både Forskningsparken og UiT inn i køen. Det er slett ingen selvfølge, og sier mye om hvilke tålmodige folk som holder til på UNN…

Kanskje har vi i denne saken vært FOR tålmodige?

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.