Trebarnspappa blir UNNs yngste klinikksjef

41 år gammel har David Johansen allerede oppnådd mye. Nå er han utnevnt til sjef for Medisinsk klinikk ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

David Johansen er utnevnt som ny sjef for Medisinsk klinikk ved UNN. Foto: Per-Christian Johansen
Dermed blir spesialisten i indremedisin – som snart skal søke godkjenning som hjertespesialist i tillegg – den yngste klinikksjefen ved Universitetssykehuset Nord-Norge. I den nye utvidede ledergruppa, er bare Haakon Lindekleiv yngre. Han er leder for Fag- og kvalitetssenteret.

– Når stillingen som sjef for Medisinsk klinikk ble ledig, så jeg en unik mulighet til å være med på å videreutvikle arbeidet der gjennom mine faglige og personlige egenskaper. Ett av målene er at klinikken skal bli en spydspiss i UNN innenfor fag og forskning, der det allerede pågår et godt arbeid i klinikken, forklarer David Johansen, opprinnelig fra Beisfjord i Narvik kommune.

Lang fartstid

Karriereveien startet han som elev ved helse- og sosialfag på Solhaugen videregående skole i Narvik på slutten av 1990-tallet. Da fikk han også muligheten til å jobbe som hjelpepleier ved UNN Narvik. Han var også innom UNN i Harstad, som hjelpepleiervikar på sommeren og ved høytider.

I 2001 hadde han bygd på med realfag, og var klar for medisinstudier ved UiT i Tromsø. Underveis her valgte han forskerlinja som fordypning, og var med i det første forskerkullet blant medisinstudentene ved UiT, Norges arktiske universitet. 41-åringen fikk samtidig deltidsjobb som hjelpepleier ved hjertemedisin UNN Tromsø.

I 2012 var han ferdig med utdannelse, turnus og doktorgrad. Deretter har han gått gradene i Hjerte- og lungeklinikken, først som lege i spesialisering og siden 2016 konstituert som overlege. De to siste årene har han også vært seksjonsleder i klinikken.

– Hvordan blir det å bytte klinikk, og få ansvar for fagmiljøer ved UNN både i Tromsø, Narvik og Harstad?

 – Jeg har samarbeidet mye med miljøer ved Medisinsk klinikk opp gjennom årene, og ser frem til å videreutvikle det med min kunnskap som indremedisiner. Med tanke på miljøene i Harstad og Narvik kjenner jeg noen der fra før, men må nok reise litt for å bli bedre kjent med dem. I Narvik er det også spennende med det nye sykehuset som skal bygges, sier David Johansen.

Småbarnspappa

Som pappa til to jenter på fire og seks år, samt en gutt på halvannet år, er det dermed nok å henge fingrene i.

– Det er det, ja. I tillegg holder jeg på å pusse opp en ny bolig. Men jeg har en snill kone, det må du ta med, smiler den nye klinikksjefen, som foreløpig ikke har avklart oppstartsdato for sin inntreden i Medisinsk klinikk.

Der erstatter han Markus Rumpsfeld som nå er i gang som leder for det nyopprettede E-helse, samhandlings- og innovasjonssenteret ved UNN.

LES OM FLERE nyansettelser ved UNN her.

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.