UNN-ansatte blir forbedringsagenter

Sist uke gjennomførte nærmere 50 deltakere fra UNN og Finnmarkssykehuset den første Tromsø-samlingen i den nyetablerte forbedringsutdanningen QI nord.

[su_bilde1]Utdanningsprogrammet er laget av Nordlandssykehuset og allerede etablert hos dem. Fra i år blir utdanningen gitt som et regionalt tilbud også i Tromsø.

 Utdanningen er praktisk orientert, og deltakerne må ha et forbedringsprosjekt som er forankret i egen avdeling som de skal jobbe med i utdanningsløpet. Til sammen avvikles syv kursdager i løpet av tre samlinger de neste månedene.

Prosjekt: Redusert ventetid BUP

– Det var en fin start der vi ble kjent med metoder og verktøy, og fikk jobbet med nyttige praktiske øvelser, sier Yngvild Arnesen, psykologspesialist og kvalitetsrådgiver ved Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) ved UNN Tromsø.

Hun deltar sammen med fire andre fra avdelingen, og de har i fellesskap blinket ut et prosjekt som retter deg mot ventetiden for pasienter ved BUP-ene i UNN.

– Det er 56 dagers ventetid nå, og vi skal prøve å redusere dette til 35 for alle BUP-ene. Det er fint å kunne bruke denne forbedringsutdanningen til slike prosjekter, sier Arnesen.

Kvalitetsarbeid

Fra arbeidsgivers side skal det legges til rette for at deltakerne kan frigjøre tid til å gjennomføre det aktuelle forbedringsprosjektet i løpet av utdanningen.

Ved endt utdanning skal de nye forbedringsagentene kunne bidra aktivt med kvalitetsarbeid i egen avdeling eller klinikk.

Neste runde med forbedringsutdanning i Tromsø vil bli avviklet i perioden september 2020 – mars 2021.

Les mer om det nye utdanningstilbudet på nettsidene til Kontinuerlig forbedring i UNN.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

[wysija_form id="1"]