UNN-ansatte kan tråkke til for Barnekreftforeningen

Fredag kan UNN-ansatte - og andre besøkende ved UNN Tromsø i Breivika - støtte en god sak med en sporty opptreden i løpet av arbeidsdagen.

Oddveig Rikardsen (til venstre) og Kjersti Grimsbo inviterer til sykling for en god sak i vestibylen ved UNN Tromsø fredag formiddag. Foto: Per-Christian Johansen
I år er det etablert et nytt lag for Team Rynkeby. Fem UNN-ansatte er blant totalt 13 fra Tromsø som er med i gruppen på 28 syklister som utgjør Team Rynkeby Arctic. Her er noen av dem på en treningstur til Kvaløya i vår. Foto: Privat
Da arrangerer nemlig Team Rynkeby Arctic, med flere UNN-ansatte blant deltakerne, en innsamlingsaksjon i vestibylen som er støttet av Arbeidsmiljøutvalget (AMU) ved UNN.

For hver kilometer UNN-ansatte tråkker på fire sykkelmøller, betaler AMU 100 kroner (maksgrense på til sammen 25.000 kroner). Det betyr at Team Rynkeby er avhengig av at UNN-ansatte minimum legger bak seg 25 mil på syklene.

Arbeidsmiljø, folkehelse og kreftsaken

– For UNNs ansatte er dette en fin mulighet til både å støtte en god sak og få seg litt trim i løpet av arbeidsdagen. Det er også et fint arbeidsmiljøtiltak som vi er glad for at AMU støtter, samt et bidrag til god folkehelse, sier UNN-ansatte Oddveig Rikardsen og Kjersti Grimsbo i Team Rynkeby Arctic.

Rullene med sykler vil stå i vestibylen fra kl. 10.00. Der vil det også etableres en stand der ansatte også kan støtte Barnekreftforeningen med kjøp av armbånd og pins.

– Vi gjorde et liknende tiltak på Pyramiden kjøpesenter i vinter, og det var veldig populært. Vi har også hatt arrangementer på fire skoler i Tromsø, der barn har hjulpet barn. Vi skal også bidra under MSM, som en dugnad for å samle inn penger, sier Oddveig og Kjersti.

Millioninntekter

Inntektene går i en samlet pott for Team Rynkeby i hele Skandinavia, som i fjor syklet inn knapt 92 millioner kroner. Av dette kom nesten 10 millioner fra lagene i Norge.

LES MER om organisasjonen Team Rynkeby her

Oddveig Rikardsen deltar på Team Rynkeby-konseptet for tredje gang i år. Kjersti Grimsbo er med for andre gang.

I år stiller de med et nykomponert lag, Team Rynkeby Arctic, som er det nordligste Rynkeby-mannskapet i Norge.

Totalt 28 syklister og åtte servicemedarbeidere har forberedt seg til årets store høydepunkt, en tur på to hjul gjennom Europa og som ender i Paris i forbindelse med Tour de France i juli.

– Av de 28 på laget er fem ansatt ved UNN og noen ved Helse Nord IKT. Totalt 13 av de 28 er fra Tromsø. De øvrige er primært fra Narvik, Harstad og Vesterålen. Til neste år håper vi enda flere tromsøværinger – og gjerne UNN-ansatte – blir med, slutter Rikardsen og Grimsbo.

 

 

 

 

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.