UNN-ansatte tar miljøet på alvor

UNN markerer Verdens miljødag fredag 5. juni med oppfordring om bilfri ferdsel til og fra jobb blant de ansatte.

miljø
- La bilen stå og bruk beina, finn frem sykkelen eller reis kollektivt på Verdens miljødag førstkommende fredag. Det oppfordrer arrangementsgruppa ved UNN, her representerrt ved Aud Nergård (fra venstre), Inger Lise Ebeltoft fra kulturavdelingen, Bengt Dahl og hovedverneombud Einar Rebni. Foto: Per-Christian Johansen
I fjor ble UNN sertifisert som ”Grønt sykehus”. Nå pågår jobben med å bevisstgjøre de ansatte ytterligere, og da er Verdens miljødag en fin anledning til å støtte det arbeidet FN gjør verden over for et best mulig miljø.

– Vi vet jo at noen er avhengig av bil til og fra jobb. Men til de som ikke absolutt må ha med bilen, er oppfordringen å gå, sykle eller reise kollektivt førstkommende fredag. Vi vet fra før at UNN-ansatte i Tromsø er blant byens ivrigste syklister. Nå kan enda flere henge seg på, sier Aud Nergård, prosjektleder for «Grønt sykehus» ved UNN.

LES OGSÅ: UNN-ansatte prioriterer alternativ til bil

Økende miljøengasjement

Å redusere bilbruken vil bidra til mindre CO2-utslipp. Derfor er ikke oppfordringen bare rettet mot førstkommende fredag, men også av generell karakter.

– Vi er i startgropa som miljøsykehus, og merker allerede et voksende engasjement for miljøsaker blant de ansatte. Å redusere bilbruken vil være en fin mulighet til å bidra ytterligere, legger Nergård til.

Redusert forbruk er i seg selv et nøkkelord for Verdens miljødag, og i arbeidet med ”Grønt sykehus”. Et annet hovedbudskap vil derfor være matsvinn, og det å redusere avfall. Ved UNN ble det i 2014 kastet  112 tonn mat, ifølge miljørådgiver Bengt Dahl.

– Det er stort potensial til miljømessig gevinst og sparing ved å redusere på matavfallet. Vi har alt for mye svinn  både på jobb og privat, sier Dahl.

Markering i vestibylen

I forbindelse med markeringen fredag vil det være stand i vestibylen ved UNN i Breivika mellom klokken 11.00 og 13.00. Her vil både vernetjenesten og Kulturavdelingen ved UNN bidra med sitt gode miljøengasjement. Da vil også FN-sambandet være representert, mens Aud Nergård skal holde en appell om miljøarbeidet ved UNN. Det blir også underholdning med sang i regi av skolebarn fra Mortensnes.

– Vi oppfordrer ansatte til å være nysgjerrige denne dagen, og oppsøke standen i vestibylen med spørsmål om prosjektet. Målet er å få flest mulig ansatte til å fremstå som gode miljøambassadører, slutter Aud Nergård.

Verdens miljødag er for øvrig markert siden 1972, etter initiativ fra FN. I år er over 100 land med på markeringen.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.

Legg igjen en kommentar