teater

Skuespiller Nina Rosenlund presenterte utdrag fra stykket om fangstkvinnen Wanny Woldstad på Åsgård. Foto: Per-Christian Johansen

UNN-teater sprer gode opplevelser

teater
Skuespiller Nina Rosenlund presenterte utdrag fra stykket om fangstkvinnen Wanny Woldstad på Åsgård. Foto: Per-Christian Johansen

De første rundene med UNNs nye teatersatsing er unnagjort. Ved UNN Åsgård har responsen gitt mersmak.

Klaus Løkholm Bergli og Nina Rosenlund fra teaterkompaniet Sadio Nor har gjennomført to forestillinger hver denne uken. Klaus med fortellinger om ishavsskipperen Halfdan Jakobsen, Nina med Wanny Woldstad-historier.

Tre av forestillingene er spilt inne på avdelingene ved Åsgård, mens den siste ble gjennomført i foajeen.

– Det har vært både pasienter, ansatte og pårørende til stede. Og responsen har vært flott. Vi var litt spent på forhånd, men det virker som historiene gir publikum en positiv opplevelse, sier Klaus Løkholm Bergli.

Pingvinavisa overvar forestillingen om fangstkvinnen Wanny Woldstad.  Den fanget åpenbart interesse blant de fremmøtte som lyttet konsentrert.

– Det har vært fine forestillinger. Jeg tenker ikke over hvem som er til stede, for meg er det et ordinært publikum, sier Rosenlund.

Et løft i hverdagen

Kulturansvarlig ved Åsgård, Håvard Hotvedt, synes forestillingene har fremstått som et friskt pust i hverdagen for pasientene.

– Det ser ut som om dette er noe de liker og som gir en positiv opplevelse. Forhåpentligvis gir det mersmak for både pasienter og ansatte. I tillegg blir det mer variasjon i tuilbudet fra oss på kulturavdelingen, sier Hotvedt.

– Jeg synes det er spesielt artig at en av pasientene som hørte min forestilling kom tilbake i dag for å få med seg forestillingen om Wanny Woldstad, sier Klaus Løkholm Bergli.

Kommende uke står nye forestillinger for tur, da ved UNN i Breivika. Da skal også sykehusklovnen presenteres. Etter hvert vil også andre av UNNs behandlingsteder få besøk av skuespillerne fra Sadio Nor.

Teatertilbudet er kommet i stand som en følge av eksterne midler, blant annet gitt av Sparebank1-stiftelsen.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.