UNN-veteranen Randi er Årets sykepleier 2015

Randi Svendsen har jobbet ved UNN i 42 år. Nå er hun kåret til Årets sykepleier 2015 i Troms.

Sykepleieren ved uro-, bryst- og endokrinkirurgisk avdeling ble hedret i forbindelse med fagpolitisk konferanse i Norsk sykepleierforbund Troms denne uken. Og med sin lange erfaring er det all mulig grunn til å fremheve Svendsen.

– Randi har over 40 års tjeneste på UNN. Hun har i all hovedsak hatt stilling som sykepleier ved sykesengen hos pasienten. Hun går fortsatt i 3-delt turnus og elsker yrket sitt. Av kolleger og forslagsstillere betegnes hun som svært dyktig, har solid kompetanse, er inspirerende og støttende for alle i arbeidsstokken. Hun er ei grepa dame med godt humør og sprer glede rundt seg. Hun er omsorgsfull, effektiv, hjelpsom, stabil kollega og tar utfordringer på strak arm. Det er en stor trygghet å være på vakt i lag med henne, fremgår det av begrunnelsen fra fylkeslaget for Norsk sykepleierforbund som ledes av Hanne Marit Bergland.

Dette passer også godt inn i statuttene for prisen:

– Sykepleieprisen skal fremme en sykepleietjeneste i Florenz Nigthingals ånd, tilpasset det moderne samfunn. Det skal være en motivasjonsfaktor i arbeidet med å fremme sykepleiekvalitet og faglig forsvarlighet i praksis, samt stimulere til et godt og inspirerende læringsmiljø. Prisen skal fremme anerkjennelse for sykepleie som fag og tjeneste, og bidra til å verne om verdier som ivaretar mennesker med sykdom og skade, forklarer Bergland.

Årets sykepleieleder 2015 ble Marit Storli ved Finnsnes interkommunale legevakt.

 

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.