Ved barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) UNN Tromsø er de ansatte takknemlige og glade for initiativet med låten og emneknaggen #utenmålogmening Bak fra venstre: Steinar Nilsen, Synnøve Rognvig-Nicolaysen, Mia Kvello Paulsen, Maria Thorbjørnsen, Biret Henriksen, Sigrid Schøning Norberg. Foran fra venstre: Klinisk kvalitetsrådgiver Yngvild Arnesen og seksjonsleder Lene Danielsen ved BUP. Foto: Per-Christian Johansen

#utenmålogmening – til hjelp for barn og unge

Ved barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) UNN Tromsø er de ansatte takknemlige og glade for initiativet med låten og emneknaggen #utenmålogmening Bak fra venstre: Steinar Nilsen, Synnøve Rognvig-Nicolaysen, Mia Kvello Paulsen, Maria Thorbjørnsen, Biret Henriksen, Sigrid Schøning Norberg. Foran fra venstre: Klinisk kvalitetsrådgiver Yngvild Arnesen og seksjonsleder Lene Danielsen ved BUP. Foto: Per-Christian Johansen

Denne emneknaggen (hashtagen) skal bli et symbol på veldedighet til psykisk syke barn og unge. Låta «Uten mål og mening» er dedikert barne- og ungdomspsykiatri, og et eget fond skal koordineres fra BUP ved UNN Tromsø.

Dette er artistene bak #utenmålogmening Foto: Freja Joy
Et knippe samiske artister ønsker å redusere stigma rettet mot barn og ungdoms psykiske utfordringer. Inntektene går til nettopp denne pasientgruppen, tilknyttet barne- og ungdomspsykiatri.

I dag er det låtslipp i regi av låtskriver Nils-Rune Utsi (aka SlinCraze), bandet Isák og artisten Manne (Herman Rundberg). Samtidig lanseres emneknaggen #utenmålogmening

– Vi ønsker at låten skal være en stor og evigvarende innsamlingsaksjon til inntekt for BUP (barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, som jobber med psykisk helsevern for barn og ungdom). Derfor vil inntekter fra salg- og streaming på ulike strømmetjenester gå til denne pasientgruppen. Med dette håper vi å bidra til å redusere stigma, som ofte er knyttet til psykiske lidelser og utfordringer, og at terskelen for å snakke om vanskelige tanker og følelser blir lavere, sier musikerne i anledning singelslippet.

Stor takknemlighet

Ved barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) ved UNN Tromsø er de begeistret over initiativet. De har hørt låten, og tror den vil slå godt an.

– Vi er virkelig takknemlig. Det er en stor ære at de har laget en låt som dedikeres barne- og ungdomspsykiatrien. Det er stort gjort av artistene, sier seksjonsleder Lene Danielsen ved BUP Tromsø og klinisk kvalitetsrådgiver og psykologspesialist Yngvild Arnesen.

De mener låten formidler viktige budskap, ikke minst om det å tørre å være seg selv. Og selv om artistene alle har samisk bakgrunn, formidles teksten på norsk.

– Mange ungdommer opplever press. Vi håper budskapet i låten kan bidra til å ta ned noe av dette og bidra til å bryte ned stigma slik at flere unge søker psykisk helsehjelp ved behov, sier Danielsen og Arnesen.

Oppretter fond

Denne emneknaggen er laget for å profilere #utenmålogmening
De har fått i oppgave å etablere et fond med årlig tildeling til aktuelle tiltak rettet mot pasienter ved BUP. Medlemmer i fondet vil i tillegg til ledelsen ved avdelingen i Tromsø, være artist Herman Rundberg og representanter fra UNNs egen ungdomsutvalg.

På kort sikt handler det om å etablere statutter for fondet.

– Det er artistene selv som har tatt initiativet. Foreløpig er det antydet at pengene som kommer inn kan brukes til forskningsprosjekter eller kanskje en festival for den aktuelle pasientgruppen. Men vi ønsker også innspill fra ungdommene selv på hva det kan være lurt å bruke pengene på, sier Yngvild Arnesen.

Så langt har de ingen magefølelse med hvor mye penger som kan komme inn fra salg og streaming.

Artistene håper imidlertid mange skal la seg inspirere, ikke minst fordi inntektene vil gå til en god sak og viktig pasientgruppe.

– Sangen handler blant annet om det å streve og å ha det vanskelig i hverdagen, forventningspress og det å ikke føle seg god nok. Dette er noe mange sliter med i dagens samfunn, og da spesielt blant barn og unge. Oppfordringen er at publikum hører låten og gjerne bidrar til å spre interessen med å benytte hashtagen #utenmålogmening gjennom statuser og billeddeling i sosiale medier, sier Herman Rundberg og artistkollegene bak låten.

Her kan du gå for å streame eller laste ned låten. 

Les mer om tjenesten ved Barne og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) ved UNN Tromsø på unn.no.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.