Det ble en "albushake" mellom prisvinner Ragnar Joakimsen og UNN-direktør Anita Schumacher da utdanningsprisen ble utdelt tidligere denne uka. Foto: Per-Christian Johansen

Velfortjent pris til engasjert veileder

Det ble en "albushake" mellom prisvinner Ragnar Joakimsen og UNN-direktør Anita Schumacher da utdanningsprisen ble utdelt tidligere denne uka. Foto: Per-Christian Johansen

Utdanningsprisen 2019-2020 gikk til professor og overlege Ragnar Joakimsen ved UNN Tromsø. Han får prisen for sin fremragende innsats som underviser og veileder gjennom mange år.

 Juryen fremhever i sin begrunnelse at vinneren «har en sentral rolle som underviser og veileder, og jobber bredt og tverrprofesjonelt. Han er opptatt av kunnskapsbasert undervisning i klinisk praksis, og får gjennomgående gode tilbakemeldinger og evalueringer fra både studenter og kollegaer».

Kort sagt: Ragnar bidrar i høyeste grad til å løse sykehusets oppdrag med å utdanne motiverte og kompetente helsearbeidere.

Åpen og lydhør

Kollegaene er glade på vegne av prisvinner Ragnar Joakimsen. Bak fra venstre: Charlotte Vik, Helle Lejon og Johanna Öberg. Foto: Solveig Jacobsen
Vi møtte Ragnar omgitt av entusiastiske kolleger på Medisinsk klinikk, og spurte:

– Hva er hemmeligheten bak god formidling?

– Jeg er veldig nysgjerrig! Både på hva folk er opptatt av, og på å  lære nye ting. Når jeg blir bedt om tips til god veiledning, sier jeg alltid: Spør først! Da finner du ut hvor folk er, hvor de starter, sier Ragnar.

Seksjonsleder Johan Svartberg ved endokrinologisk seksjon er prisvinnerens sjef, og er svært tilfreds med utdelingen:

– Ragnar er genuint interessert i undervisning og veiledning. Det var derfor naturlig å nominere ham til utdanningsprisen. Jeg synes det er veldig hyggelig at Ragnar tildeles prisen, og han er en svært verdig vinner!

Bred erfaring

Ragnar Joakimsen har jobbet på UNN siden 2001 og er overlege i endokrinologi (hormonsykdommer) ved UNN Tromsø. I tillegg har han undervist på UiT – Norges Arktiske Universitet i rundt 25 år. Han samarbeider nært med ledende internasjonale veiledningsmiljøer, og har jobbet lengre perioder i utlandet, blant annet i USA.

Årets utdanningspris ble delt ut på direktørens halvårlige møte i Tromsø. I tillegg til heder og ære, består prisen av et diplom og 25.000 kroner. Totalt var fem sterke kandidater nominert i år.

Forskningsprisen 2020 gikk til Forskningsgruppe pediatri – Infeksjoner. Les flere artikler om forskning ved UNN her.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.