Sykepleierne Thomas Hovind (til venstre) og Jim Thomassen ønsker velkommen til de nye lokalene som Ruspliklinikken sentrum nå skal holde til i de neste årene. Det var her bakeriet Steike Godt hadde lokaler i mange år. Foto: Per-Christian Johansen

– Velkommen til steike fine lokaler

Sykepleierne Thomas Hovind (til venstre) og Jim Thomassen ønsker velkommen til de nye lokalene som Ruspliklinikken sentrum nå skal holde til i de neste årene. Det var her bakeriet Steike Godt hadde lokaler i mange år. Foto: Per-Christian Johansen

I dag åpnet Ruspoliklinikken sentrum dørene der bakeriet Steike Godt tidligere spredte fristende dufter av fersk gjærbakst. Nå skal lokalene brukes til samtaleoppfølging og utdeling av medisiner til LAR-pasienter.

De nye lokalene er lyse og fine, og med utsikt blant annet nordover Vestregata. Foto: Drifts- og eiendomssenteret UNN

Etter fire år i Søndre Tollbodgate nord i sentrum, vil Ruspoliklinikken nå bli å finne like nedenfor Kongeparken ved Kongsbakken.

UNN har inngått en 10-årig leieavtale med Total Prosjekt AS.

Medisiner og samtaler

I tillegg til å dele ut medisiner til pasienter, gjennomfører Ruspoliklinikken ved UNN samtaleoppfølging og konsultasjoner av rusavhengige i Tromsø.

LAR står for Legemiddelassistert rehabilitering, og mottas i Tromsø av pasienter som i hovedsak befinner seg mellom 30 og 60 år. Ruspoliklinikken etablerte tilbudet i sentrum – «LAR-lab’en» – i 2017.

– Når vi flytter inn i de nye lokalene, utvider vi samtidig tilbudet i sentrum med at to av våre behandlere i Ruspoliklinikken blir stasjonert der, sier seksjonsleder Aud Rørvik.

– Vi har vært på utkikk etter nye lokaler ei god stund, og nå kommer vi enda mer sentrumsnært. Dette bygget gir oss mer plass, og egner seg godt til formålet vårt. Det blir bra for både pasienter og ansatte, fastslår sykepleierne Thomas Hovind og Jim Thomassen.

Hyggelig atmosfære

Prosessen med å finne nye, egnede lokaler – inkludert ombyggingen av bygget – har tatt rundt et år.

De gleder seg til å ta i bruk enda mer sentrumsnære lokaler, sykepleierne Thomas Hovind (til venstre) og Jim Thomassen. Foto: Per-Christian Johansen

Både eiendomsavdelingen i Drift- og eiendomssenteret ved UNN, og LAR-enheten selv, er fornøyd med de nye lokalene som totalt er på knapt 200 kvadratmeter.

– Det er en fordel at enheten disponerer hele bygget og det er uten tvil et bygg med en hyggelig atmosfære. Stort sett hele underetasjen er ombygd, mens byggets andreetasje med ordinær kontorfløy er bevart. Det er underetasjen som vil være selve pasientfløyen, med inngang fra byggets sørside, sier konsulent og eiendomsforvalter Ragnhild Walthinsen ved eiendomsavdelinga ved UNN.

Hun og kollegene har jobbet godt sammen med de ansatte ved Ruspoliklinikken sentrum for å optimalisere forholdene i det nye bygget. UNNs avdeling «Prosjekt og utbygging» har også bidratt inn i prosjektet.

– Denne lokasjonen er et resultat av at alle har greid å tenke litt «utenfor boksen», og samtidig hatt fokus på pasientene hele veien. Vi håper og tror at pasientene vil trives i de nye lokalene, legger Walthinsen til.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.