Fra mandag 23. november kan Lena Markussen (til venstre) og Åsa Hellstrøm ønske blodgivere velkommen til C00-fløya (i bakgrunnen) ved UNN Tromsø i Breivika. Foto: Per-Christian Johansen

– Velkommen tilbake til Breivika

Fra mandag 23. november kan Lena Markussen (til venstre) og Åsa Hellstrøm ønske blodgivere velkommen til C00-fløya (i bakgrunnen) ved UNN Tromsø i Breivika. Foto: Per-Christian Johansen

Etter seks år som «sentrumsbank» på Nerstranda kjøpesenter, vil Blodbanken igjen bli å finne ved UNN Tromsø i Breivika. Endringen gjelder fra 23. november.

Da Blodbanken i 2014 flyttet inn på Nerstranda var årsaken flere store byggeprosjekter ved UNN Tromsø, først og fremst den nye A-fløya som sto ferdig i 2018.

– Det har hele tiden ligget i kortene at vi skulle tilbake til Breivika. For enkelte blodgivere blir det kanskje litt mer tungvint å komme til oss, men vi håper tilgjengeligheten skal være god nok. Samtidig ønsker vi å få tilbake eller rekruttere nye blant de mange som oppholder seg ved UNN, universitetet og i Breivika generelt. Vi trenger alle blodgivere i Tromsø, sier seksjonsleder Marit Tennes Riksheim ved Blodbanken UNN Tromsø.

Egen inngang

De nye lokalene er lagt til C00-fløya, et tilkoblingsbygg mot sør på sykehusområdet i Breivika . Det er tilrettelagt med parkeringsplasser og egen inngang for de som benytter bil (se kartet).

Blodgivere som tar buss kan gå av ved UiT og benytte utendørs gangvei til C00, eller gå av ved UNN. De som velger sistnevnte kan enten benytte hovedinngangen, eller gå rundt utendørs på sørsiden av sykehuset.

– Vi oppfordrer flest mulig til å benytte inngangen ved C00. Da er det to etasjer opp med heis eller trapp til våre lokaler. De som benytter hovedinngangen må finne veien til plan 4 i C-fløya, og følge merking derfra, sier Marit Tennes Riksheim.

Flyttegruppa ved Blodbanken på inspeksjon i de nye lokalene ved UNN i Breivika. Fra venstre: Overlege Mira Arsenovic, bioingeniør Christina Ripman Hansen, bioingeniør Åsa Hellström, prosjektleder Annie Lampe Guevara og seksjonsleder Marit Tennes Riksheim. Foto: Privat

Praktisk bedre i Breivika

Hun ser flere fordeler med at Blodbanken igjen blir å finne ved UNN Tromsø.

– Det blir kortere avstander til det meste, og vi slipper også transport av blod mellom sykehuset og sentrum, sier Riksheim.

Hun oppfordrer spesielt UNNs egne ansatte til å melde seg som blodgivere nå som Blodbanken flytter tilbake til Breivika. Etter seks år ved Nerstranda i Tromsø sentrum, er det kommet til mange nyansatte ved sykehuset som nå ønskes som blodgivere.

Husk besøkskontroll!

Vi gjør oppmerksom på at det fortsatt er besøkskontroll ved UNN grunnet koronapandemien. Det kan medføre litt ekstra ventetid for de som benytter hovedinngangen.

Ved behov kan sykehusverter hjelpe til med å vise vei til Blodbanken.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.