Vesteråling inn i bedriftshelsetjenesten

Silvia Reinholdtsen (34) skal hjelpe ledere, verneombud og tillitsapparatet med psykososiale og organisatoriske arbeidsmiljøutfordringer.

Silvia Reinholdtsen hadde sin første arbeidsdag på UNN 13. august. Foto: Jørn Resvoll

Vesterålingen tok i sommer overgang fra Tromsø kommune. 13. august hadde hun sin første arbeidsdag for bedriftshelsetjenesten ved UNN i Tromsø. Her skal hun jobbe som rådgiver innenfor psykososialt og organisatorisk arbeidsmiljø.

– Jeg skal bistå i organisasjonen opp mot ledere, verneombud, tillitsapparat og enkeltansatte, der hovedfokus ligger på det forebyggende arbeidsmiljøarbeidet. Det kan for eksempel være oppfølging av sykefravær, konflikthåndtering og organisering av arbeidet, forteller trebarnsmora.

I tillegg til sju års erfaring fra Tromsø kommune, de fleste i bedriftshelsetjenesten der, har hun vært mellomleder på SATS. Før den tid hadde hun turnus på UNN som en del av fysioterapiutdannelsen. Men hun har hele tida hatt en tanke om å drive med forebyggende arbeid.

– Jeg har vel ikke tatt i en pasient siden turnustida. I kommunen jobba jeg mye med ergonomi, men etter hvert mer og mer med psykososiale og organisatoriske faktorer. Så da denne muligheten åpna seg til å rendyrke det jeg brenner mest for, var jeg ikke i tvil om at dette var en jobb for meg, sier 34-åringen, som opprinnelig kommer fra Holmstad vest for Sortland.

Bedriftshelsetjenesten ved Universitetssykehuset Nord-Norge består av ni medarbeidere. Sju jobber i Tromsø, én i Narvik og én i Harstad.

Ansatte i UNN kan lese mer om bedriftshelsetjenesten her (intranett)

– Det har vært hektiske dager i starten, med mange nye mennesker. Å lære organisasjonen å kjenne er vesentlig i denne jobben, så jeg kommer til å ha fokus på det, forteller Silvia Reinholdtsen.

Flere nye UNN-fjes ser du her

Tips oss!
Har du tips om nyansatte i UNN?
Send mail til pingvinen@unn.no

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.