Vinterfest med helseforedrag og konserter

UNN Narvik er klar med en rekke bidrag til Vinterfestuka 2015. Nytt av året: Helseforedrag om akuttberedskap.

Fra og med i dag og ut neste uke settes malmbyen på hodet når vinterfestuka avvikles. Som vanlig bidrar UNN på en rekke områder.

I kantina på sykehuset blir det daglige lunsjkonserter klokken 11.00 og ekstraordinær meny med ”rallarpreg”. I tillegg skal flere av sykehusets fagfolk bidra til en temakveld der akutt sykdom, samt diabetes, vil være hovedtema.

Mange artister

– De daglige konsertene i kantina er åpen for alle, også pasienter og pårørende. Her skal Unn-Q-lelebandet i aksjon, Tore Jensen og Trond Reinholdtsen skal spille, og tirsdag får vi besøk av en elevdrift fra musikklinja ved Solhaugen videregående skole, sier kulturansvarlig ved UNN Narvik, Karl Johan Storø.

Torsdag 12. mars blir det UNN-jam, mens Rombaksmusikken bidrar neste fredag.

– Dette er en fin tradisjon ved sykehuset, legger Storø til.

Helseforedrag

Han ser også frem til helseforedraget på festivalkroa i kulturhuset tirsdag klokken 17.00. Her vil akuttberedskapen (ambulansetjenesten), hjertestans, diabetes og hjerneslag være tema med ett kvarters foredrag hver. I pausen vil artisten Svein Harald Hansen, som selv har kommet tilbake etter hjerneslag, underholde.

LES OGSÅ:  Slik tar du slagtesten.

– Her ønsker vi å synliggjøre den kompetansen vi har på sykehuset i Narvik, og har valgt ut fire hovedområder som vi tror har folkelig appell, sier Karl Johan Storø.

Viktig! Ring 113

Knut Bjørnar Mellem (seksjonsleder for ambulansetjenesten i Ofoten) og Hilde Schrøder (nevro- og ortopediklinikken) er blant dem som skal bidra med foredrag.

– Vi ønsker å fokusere på hvor viktig det er å kontakte 113 dersom man kommer over personer som har falt om eller har symptomer på eksempelvis hjerneslag. Da er tiden viktig, og våre fagfolk kan komme med råd samtidig som hjelp vil være på vei. Det er bedre å ringe 113 en gang for mye enn for lite, forklarer Mellem og Schrøder.

LES OGSÅ: Jentene på laben i Narvik har fått sitt kvalitetsstempel.

Her kan du se hele programmet for vinterfestuka 2015 i Narvik.

Pingvinavisa Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert.